Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Tips van Joost over Montmartre

Wie Montmartre zegt, denkt eigenlijk aan twee plekken: de Sacré-Coeur, de beroemde witte kerk, en het Place de Tertre, waar kunstenaars een tekening van je maken. Het is ook de plek waar de glibberige Raoul werkt, die een nogal mislukte spotprent van mijn vader tekende.

De witte suikertaart, zoals de Sacré-Coeur ook wel eens wordt genoemd, is gebouwd om de ruim 50.000 slachtoffers te herdenken die tijdens de oorlog tegen de Pruisen tussen 1870-1871 vielen. Het bouwen was een lastig karwei  omdat er in de berg  kalkgroeven met lange gangen en diepe putten zaten, die eerst gedicht moesten worden. Pas in 1919 kon de kerk worden ingewijd.  Vanaf het plein voor de kerk heb je een prachtig uitzicht over Parijs, ook 's avonds.