Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Tips van Joost over Place de la République

Place de la République Grootste plein van Parijs in 10e arrondissement
Metro  Lijn 3, 5, 8, 9 en 11
Handig om te weten Demonstraties in Parijs komen hier vrijwel altijd langs.


Dit plein is favoriet bij Parijzenaars als er iets collectiefs te vieren, rouwen of demonstreren valt. Misschien herinner je de beelden van het plein nadat de aanslagen op Charlie Hebdo, vol met schoenen, of na een voetbaloverwinning. In het midden van het plein staat een groot beeld van Marianne, het symbool van de Franse Republiek.

Er komen maar liefst tien boulevards op dit plein uit, dus het is niet moeilijk om te vinden. En er zijn voldoende bankjes om even uit te puffen en skateboarders te zien stunten. Als het warm is, kun je afkoelen tussen de grondfonteinen.

Mijn vader en de opa van Delphine wonen hier vlakbij, in de rue Amelot.

 

Je moest soms even goed kijken, want Place de la République wordt regelmatig gebruikt voor  een demonstratie ('manif' )...