Tips van Delphine in de wijk Montmartre

Het liefste slenter ik door Montmartre zonder me aan een route te houden, op die manier ontdek je steeds nieuwe plekjes. Rue Abbesses, Rue Chevalier de La Barre en Villa Léandre zijn bijvoorbeeld leuke straatjes. Houd je niet van zomaar je neus achterna lopen, dan kun je natuurlijk ook mijn onderstaande lijstje afwerken.

Tips van Delphine

Aan de voet van Montmartre ligt de Moulin Rouge, in de rosse buurt van de wijk  Pigalle. In de (hele dure) beroemde rode molen drink je champagne als water, en dansen zeer lenige jonge dames de cancan.

 

Aan de voet van Montmartre ligt de Moulin Rouge, in de rosse buurt van de wijk  Pigalle.

In de (hele dure) beroemde rode molen drink je champagne als water, en dansen zeer lenige jonge dames de cancan dansen.

Le Bateau-Lavoir (rue Ravignan)  is het huis waar Pablo Picasso en vele andere avantgardistische schilders, waaronder Amedeo Modigliani, Kees van Dongen en Otto van Rees woonden en hun eerste schilderijen maakten.

Omdat de artiesten toen nog geen geld hadden deelden ze het huis en bespaarden zo geld. Ook interessant is Musée Dali, dat zowel een vaste als een regelmatig wisselende tijdelijke collectie heeft.

De muur van de liefde (Le Mur de Je T'aime) heeft een oppervlakte van 40 vierkante meter.  Het beroemde zinnetje kun je er in meer dan tweehonderd talen lezen. En op het plein Marcel Aymé komt een man uit de muur. Het beeld heet ‘Le Passe-Muraille’ en is de titel van een verhaal dat Marcel Aymé heeft geschreven.

Bron: Maimad, Wikipedia Commons // CC BY-SA 4.0
 

Op de een of andere manier associeer ik Montmartre altijd met crèpes en galettes (zoete en hartige pannenkoeken). Crêperie Brocéliande (15 rue des Trois Frères) is mijn favoriet, maar je kunt ze ook in alle andere arrondissementen van Parijs eten, hoor!