Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Tips van Delphine over Place de la République

Iedereen die vaak de metro gebruikt, komt regelmatig langs dit station waar vijf metrolijnen langskomen. Ik stap er regelmatig uit omdat mijn opa hier in de buurt woont. Het plein ligt lekker centraal. Je kunt vanuit hier wandelen naar Belleville, een multiculti-wijk die snel hip wordt. En je bent vlakbij het park Square du Temple, het parkje waar ik wel eens met mijn opa naartoe ga. 

Tips van Delphine

Toen opa nog goed ter been was, wandelde hij elke dag zelf via Place de la République naar Square du Temple, een van de meer dan vierhonderd (!) parken en hofjes in Parijs. Ik neem hem nu af en toe mee. In zijn rolstoel is dat een heel gesjouw, maar ja, hij vindt het zo leuk.

We kijken er naar de botanische bomen en bloemen en de eenden in het vijvertje. ’s Zomers treden er soms bands op in het tuinhuisje. Opa kan hier schaken en ik ga soms even tafeltennissen. Neem trouwens altijd tafeltennisbatjes en een balletje mee als je naar Parijs gaat, want in vrijwel elk park staan wel een paar tafels. Oja, en elk park heeft wifi.