Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Tips van Delphine in de buurt van Notre-Dame

De beroemste kerk van Parijs ligt op een eilandje in de Seine, waar ooit het Middeleeuwse Parijs werd gesticht. Hoe druk het ook in de kathedraal kan zijn,  Ile de la Cité kent ook nog enkele rustige straatjes en pleintjes, zoals Place Dauphine en de bloemenmarkt aan de Allée Celestin Hannion.

Nog minder toeristen nemen de brug naar dat andere eilandje in de Seine, Ile Saint-Louis. Jammer, want daar zit toevallig de lekkerste ijswinkel van Parijs: Berthillon. Het is een van de duurste gebieden van Parijs, maar ook zo kalm dat je je in een dorp waant. Je kunt overigens ook om het eiland te wandelen via de lager gelegen kades. 

Lees snel verder voor nog meer tips. 

Ile de la Cité is niet alleen bekend door de kathedraal, maar ook vanwege de Conciergerie. Dit oudste koninklijk paleis van Parijs werd in de 15de eeuw omgevormd werd tot een gevangenis. Hier brachten Marie-Antoinette en haar gezin hun laatste dagen door, nadat Lodewijk XVI al eerder de weg naar de guillotine had afgelegd. 

De andere beroemde locatie op dit eiland is de Sainte-Chapelle, een bijzondere kapel uit de 13de eeuw die uit twee verdiepingen bestaat en de mooiste glas-in-loodramen van Parijs heeft. 

                      Bron: Raph, Wikimedia Commons //CC BY-SA 3.0

Als je toch op Ile de la Cité bent, loop dan eens naar de andere kant van het eiland. Op de Pont Neuf (ondanks de naam is het de oudste brug van Parijs) kun je met een steile trap naar beneden. Loop vervolgens niet het parkje in, maar loop over de kades eromheen tot je het uiterste puntje komt. Onder de treurwilg, op de grond en je benen over de kade: geen mooier uitzicht om te genieten van alle boten die voorbij varen, vooral 's avonds! Iedereen die zestien is (oké, iets jonger of ouder mag ook) doet dit!