Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Tips van Delphine over Gare du Nord

In de buurt rondom Gare du Nord zul je niet veel toeristen aantreffen, behalve mensen die met rolkoffers van of naar het station gaan. Er zijn er twee: naast Gare du Nord is er Gare de l'Est, die in de toekomst samengevoegd gaan worden. Het is misschien niet de meest chique wijk van Parijs, maar toch de moeite waard om te verkennen.

Tips van Delphine

Niet echt goedkoop maar heel speciaal, zeker als je dol bent op de klassieke Franse keuken, art deco en art nouveau op één plek: stap dan binnen bij Brasserie Terminus Nord. Het ligt schuin tegenover het station: 23, rue du Dunkerque. 

Heb je nog steeds trek? Het Chocolademuseum is vlakbij: 28 Boulevard de Bonne Nouvelle. Niet alleen leuk om het chocoladeservies te bekijken (denk aan kopjes met chocoladesnor-bescherming), maar je kunt er ook een hapje van de Eiffeltoren nemen en de fijne kneepjes van de chocoladepatissiers afkijken. Of een chocolat chaud drinken uit een kopje waarbij je gegarandeerd géén choco-snor krijgt.