Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Tips van Anna over Montmartre

Montmartre heette ten tijde van de revolutie Mont-Marat, naar de beruchte journalist en uitgever die in zijn bad vermoord werd.  Het was in Anna’s tijd een afzonderlijk dorp buiten Parijs, gebouwd tegen een hoge heuvel. Dat  is nu nog te zien aan de kronkelige straatjes en de landelijke huisjes. 

Er zijn nog best wat gebouwen in de wijk Montmartre, die er al staan sinds Anna er kwam. Montmartre kende een eigen kerk, stadhuis, klooster, begraafplaats, wijngaard en er waren veel molens waarmee o.a. kalksteen uit de grond tot gips werd gemalen. De meeste zijn later gesloopt, maar een van de molens die nog overeind staan, is de Moulin de la Galette aan de Rue Lepic.