Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Echt gebeurd!

Alle personages uit het leven van Joost zijn verzonnen. Dat geldt niet voor de personen uit het dagboek van Anna: die hebben allemaal echt bestaan! 

Ontmoet de vrienden van anna

De Encyclop├ędie van Diderot

Als je iets wilt weten, zoek je het even na op Wikipedia. Maar hoe ging dat vroeger? In de 18e eeuw schreef Denis Diderot de allereerste Encyclopédie waarin alle kennis ter wereld verzameld werd. Dat was nogal een klus...

Lees verder

Contact, tips en adviezen

Heb je het boek gelezen en heb je nog tips over Parijs? 

Wil je tijdens de geschiedenis- of Franse les op school nog meer geheimen ontdekken over Parijs, de Encyclopédie of de Verlichting? Of ga je met school naar Parijs, en wil je goed voorbereid op pad? Als je leraar het goed vindt, kom ik graag bij jou langs in de klas!