Heb je het boek 'Verdwenen Woorden' gelezen en wil je de spannende zoektocht van Joost naar zijn vader nu wel eens met eigen ogen zien?  Of ga je naar Parijs en wil je wel eens achter de schermen van al die gebouwen en monumenten kjken? 

Bastille, Eiffeltoren, Gare du Nord: allerlei bekende en soms onbekende locaties uit het boek worden nog leuker als je de inside-tips kent van de hoofdpersonen uit het boek. 

Joost geeft je allerlei praktische tips over de locaties en gebouwen zelf. Zijn vriendin Delphine weet precies wat er nog meer in de buurt te doen en te zien is.  En Anna, die tijdens de Franse Revolutie in Parijs woonde, laat je weten hoe het er in haar tijd uitzag. 

Verdwalen hoeft niet! Klik op 'waar wil je heen' en je vindt alle tips weer terug op de plattegronden.

Bonne route!

Monique de Heide 

Over het boek

De zestienjarige Joost gaat een week bij zijn vader in Parijs logeren. Maar als hij uit de trein stapt, is zijn vader nergens te bekennen. Alleen zijn aktetas vindt Joost terug in de stationshal van het Gare du Nord. Hij gaat op onderzoek en ontdekt dat de verdwijning van zijn vader, een historicus aan de universiteit, te maken heeft met een verloren gewaande drukproef van de beroemdste encyclopedie ooit. Mysterieuze e-mails die uit de achttiende eeuw afkomstig lijken te zijn, voeren Joost langs bekende  en onbekende Parijse locaties. De kleindochter van de stokoude buurman en andere vrienden van zijn vader helpen hem bij zijn zoektocht.

Maar wie kan hij vertrouwen? Zelfs zijn eigen vader gedroeg zich de laatste tijd vreemd ...   

'Verdwenen Woorden' is een spannende detective voor pubers in hedendaags Parijs, gebaseerd op historische feiten en personen uit de Franse Revolutie en de tijd van Napoleon. Met behulp van deze website verdwenenwoorden.com is het mogelijk om de speurtocht in de Franse hoofdstad zelf voort te zetten. Voor iedereen van 14 jaar en ouder.  

JOOST

Wat kun je precies zien en doen als je bijvoorbeeld naar de Bastille of Montmartre gaat? Joost geeft praktische tips en vertelt wat je kunt verwachten. 

Bekijk de locaties

DELPHINE

Als je toch bij de Eiffeltoren of de Sorbonne bent, kijk dan ook eens rond in de buurt. In welk café kun je even neerploffen? In welke winkel moet je absoluut even binnen lopen? 

 

BEKIJK DE omgeving

ANNA

Hoe zag de Bastille of de Notre-Dame er uit in de tijd van de Franse revolutie en Napoleon? En kun je daar nog iets van terugvinden? Bekijk Parijs door de ogen van Anna. 

 

Bekijk de Historie

Waar wil je heen?

Je hoeft niet te verdwalen in Parijs! Voor elke locatie vind je hier de tips van Joost, Delphine en Anna terug.  

 

Bekijk de plattegrond

Parijs

Over het boek

Nieuwsgierig geworden naar de historische personages in het boek. Of wil je zelf wel eens kijken in de  beroemde Encyclopédie van Diderot? Ga zelf op speurtocht!  

 

Lees meer